Już wiadomo dlaczego wstrzymali zamówienia na Octavię Scout. W przyszłym roku ma się pojawić Suberb w wersji terenowej, czyli większy Scout, a także nowa Yeti LX dużo ładniejsza od obecnej.
No właśnie , czy to jest sprawdzona informacja ??
CZy wypadla bezpowrotnie Octafka 4X4 lub Scout ?? Mam rozbiezne informacje, w salonie chcą przyjmować zamówienie na auto , a na stronie Skoda Polska nie ma w ofercie Scouta ani 4X4 kombi
Jakie macie informacje ??
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Niestety, nie będzie już możliwości zamówienia Octavii z napędem 4x4 oraz Scout , ponieważ zaplanowane kwoty produkcyjne na tę wersję zostały już wyczerpane. Przepraszamy za zaistniałą sytuację.
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Niestety, nie będzie już możliwości zamówienia Octavii z napędem 4x4 oraz Scout , ponieważ zaplanowane kwoty produkcyjne na tę wersję zostały już wyczerpane. Przepraszamy za zaistniałą sytuację.
Ładne wytłumaczenie. Chyba jednak to sprawa polityki sprzedaży w koncernie VAG jest powodem. Czesi też już wycięli ze swojego konfiguratora wersje 4x4 w Octavii. W Superbie i Yeti jeszcze ten napęd został. Ciekawe jak długo.
BTW, widziałem w zeszłym tygodniu na placu u jednego z warszawskich dealerów świeżutkiego Scouta. Chyba jeden z ostatnich w tym roku. MY2012 ma ładniejszą fakturę tych srebrnych listew na boczkach i desce rozdzielczej w stosunku do mojego MY2011 :slinka
Od przyszlego roku produkcja powinna dalej ruszyc. Slyszalem w ASO ze Haldex ma problem z produkcja napedu
W sumie na Scouta i tak się długo czeka, więc zamówienia przyjmowane w tej chwili mogłyby być realizowane pod koniec tego roku, bądź na początku przyszłego
Zamieszczone przez marbab
czyli ma pewnie fakture stali szczotkowanej jak RS. "Cykorlapke" ma nadal
Tak, jest taka szczotkowana faktura, rączki nima. Został tylko napis Scout na listwie schowka pasażera ale przenieśli go na prawą stronę.
Z informacji jakie udało mi się znaleźć na auto.cz, wynika, że Skoda powoli wygasza produkcję Octavii II dlatego m.in. zrezygnowano z produkcji wersji z napędem 4x4.
I coś mi się wydaje, że nie będzie już Toura "III", gdyż jego miejsce zastąpi Nowy Rapid.
ostateczna decyzja z centrum dilerskeigo Skody
"Szanowni Państwo!
Zaplanowane na rynek Polski kwoty produkcyjne SKODY Octavia z napędem 4x4 na rok 2012 zostały wyczerpane. W związku z tym nie ma możliwości zamówienia tego modelu do produkcji.
Ja mam nadzieje, ze to tylko problem z brakiem czesci, tudziez ta polityka firmy, a nie okaze sie , ze haldex wadliwy :?
Jak to tylko polityka, to bym teraz pewno moja o2 sprzedal drozej niz kupilem :P
Tippo, nienooo, te czasy to minęły z ustapieniem PRL-u , a tak poważnie to dla mnie duże utrudnienie, bo właśnie zbierałem się z wyborem Scout'a i nic z tego :evil:
Haldex napewno nie wadliwy tylko firma matka pobrała napędy do Passata
wojtisek1, nie wiem czy chcesz na ON czy PB95. Jeśli benzyna to tu masz ładną sztukę do wzięcia (i nie tak daleko od Ciebie). Jak zamawiałem swojego to patrzyłem w używkach i takiej oferty nie widziałem, a jakby się pojawiła to napewno bym się nią zainteresował
ary, dzięki, wiem o tej octavce, juz z gościem korespondowałem, przysłał mi odatkowe zdjęcia , a poza tym to u nich kupowliśmy wszystkie firmowe Skody.
Powiedz mi jaki jest Twój poziom zadowolenia z silnika i prowadzenia auta ??
marbab, i tego właśnie się boję , a nogę , tą z prawej, ciężką mam i maksyma pedal to the metal mi przyświeca. Dletego dizluch dla mnie lepszym rozwiązaniem jest , ale nie moge utrafić godnego zaufania
Panowie, z tym wirem w stosunku do TDI to bym nie przesadzał. U znajomego w Golfie VI GTD jak trochę pociśnie po mieście to z 11l oleju pociągnie, a to przecież ośka jest :idea: Konie mechaniczne nie biorą się z powietrza
U mnie zużycie benzyny raportuję w miarę regularnie w odpowiednim wątku. Jak widać w stopce wychodzi mi ok. 9l z trybu mieszanego. Jak trafią się duże korki to wychodzi max 10l (dokładnie 9,92l raz wyszło). Ogólnie to nawet mniej by wychodziło ale rano przejeżdżam na zimnym silniku tylko 4km z kupą świateł po drodze więc zawyża mi to trochę statystykę.
Jeden forumowicz na motostat raportuje zużycie w 2.0TDI z DSG i popija mu ok. 8l przy podobnym stylu i trybie więc tak jak zakładałem o litr (max 1,5) mniej. W moim przypadku TDI jest poprostu nieopłacalny, bo za mało km rocznie robię. Zwróciłby mi się po jakiś 6-7 latach. Ja tam jestem zadowolony z wyboru. Silnik cichy, bardzo dobra elastyczność, mocy w sam raz chociaż jak komuś mało można dłubnąć na 220-230KM, albo nawet ekstremalnie na 330KM :diabelski_usmiech
Jak na benzynę 4x4 spalanie można zaakceptować. Zawsze by się chciało mniej ale cóż "turbo żyje, turbo pije" zarówno w dieslu jak i w benzynie.
Auto prowadzi się tak jak osobówka. Nie czujesz w zakrętach, żeby się specjalnie przechylało, a wierz mi parę razy sprawdziłem auto na wirażach. Taka opona 225 dobrze trzyma :diabelski_usmiech
A jak wyposażysz auto w dobre zimówki to ani śnieg, ani błoto pośniegowe nie robią na nim żadnego wrażenia. Sam się zdziwiłem jak zimą podjeżdżałem po śniegu pod górę o nachyleniu ok. 30-35 stopni bez zająknięcia i specjalnego rozpędu :szeroki_usmiech
Jeszcze jedna rzecz rzuciła mi się w oczy. Na jazdach testowych próbowałem TDI i subiektywnie taka wersja cierpi trochę na nadwagę z przodu. TSI jest lżejszy więc subiektywnie wydaje się być zwinniejszy w zakrętach, ale może tylko mi się wydawało :wink:
Komentarz